Kari Kurír

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának tájékoztató folyóirata

Elektronikus változat

131. szám - 2001. február 22.

Információk

1. A Kari Tanács 2001. február 8-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

- 14 igen 0 nem és 1 tartózkodom szavazattal támogatja Szõnyi György Endre egyetemi tanári kinevezését az Angol-Amerikai Intézetbe. (1/2001. sz. határozat)
- 14 igen, 0 nem, 2 tartózkodom szavazattal elfogadta Vajda Zsuzsanna intézetvezetõi pályázatát a Pedagógiai-Pszichológiai Intézetbe. (2/2001. sz. határozat)
- 16 igen szavazattal egyhangúlag támogatja „A család- és gyermekvédelem pedagógiája” szakirányú továbbképzés indítását a Pszichológia Tanszéken. (3/2001. sz. határozat)
- egyhangúlag elfogadta, hogy a 2001. évi költségvetési javaslatot az Egyetemi Tanácsi szavazás alkalmával se a dékán se a választott tag ne támogassa, ha a Rektori Hivatal finanszírozása a hallgatói létszám és a munkavállalói létszám arányában történik. (4/2001. sz. határozat)
- 8 igen, 0 nem és 7 tartózkodom szavazattal elfogadta, hogy a kar nem alkalmazhat óraadót, ha a kar saját erõbõl is meg tudja oldani az adott óra megtartását. (5/2001. sz. határozat)
- egyhangúlag elfogadta, hogy a kar pályázat útján 40 millió Ft kamatmentes kölcsönt vegyen fel a stratégiai célokra felhasználható 184 millió Ft-os összegbõl. A kölcsön 5 éves futamidõre szólna, amit a kar a tetõtér beépítésére fordítana. (6/2001. sz. határozat)
- egyhangúlag támogatta Gyárfás Anikó kommunikáció szakos fõiskolai diplomájának honosítását. (7/2001. sz. határozat)


2.
A 2001. február 12-én megtartott Egyetemi Tanács az alábbi Bölcsészettudományi Kart érintõ határozatokat hozta:

- 25 igen 3 nem 5 tartózkodom szavazattal támogatta Szõnyi György Endre egyetemi tanári kinevezését.
- 20 igen 3 nem 11 tartózkodom szavazattal elfogadta Vajda Zsuzsanna intézetvezetõi kinevezését a Pedagógiai Pszichológiai Intézetbe.
- egyhangúlag megszavazta Balázs Mihály egyetemi tanár az Egyetemi Doktori Tanács elnöki posztjára.
- 29 igen 0 nem 2 tartózkodással elfogadta „A család- és gyermekvédelem pedagógiája” szakirányú továbbképzés indítását a Pszichológia Tanszéken.


3.
A 2001. évi munkaszüneti napok körüli munkarend a következõ (a naptár szerinti munkarendtõl való eltéréssel járó):

március 10, szombat munkanap március 16, péntek pihenõnap
április 28, szombat munkanap április 30, hétfõ pihenõnap
október 20, szombat munkanap október 22, hétfõ pihenõnap
október 27, szombat munkanap november 2, péntek pihenõnap
december 22, szombat munkanap december 24, hétfõ pihenõnap
december 29, szombat munkanap december 31, hétfõ pihenõnap

A változások nem érintik a megszakítás nélkül üzemelõ és rendeltetése folytán a munkaszüneti napon is mûködõ munkáltatónál, illetve az ilyen jellegû munkakörben dolgozók munkarendjét.


4.
A „Vasút a gyermekekért” Alapítvány szegedi Diákotthona (Boldogasszony sgt. 44.) felajánlja kultúrtermét oktatási célokra, illetve konferenciák megtartására. A terem 250 fõ befogadására alkalmas, igény szerint táblát, írásvetítõt, hangosítást is biztosítunk.
Konferenciák esetén három kisebb terem áll rendelkezésre szekciófoglalkozások tartásához. Megfelelõ létszámú igény esetén kedvezményes étkezést is tudunk biztosítani a diákotthon éttermében. A konferenciára vidékrõl érkezõknek szálláslehetõség is rendelkezésre áll.
Bérleti díjak (az ÁFÁ-t is tartalmazzák):

Kultúrterem: 3000 Ft / óra
Szekcióterem: 1500 Ft / óra

Az ajánlat iránt érdeklõdõk az alábbi telefonszámot hívhatják: 420-361, 424-206


5.
A korábbi hagyományokat követve a FDSz bölcsészkari tagjai számára az idén is szervez adótanácsadást. Az érdeklõdõk 2001. február 22-én, csütörtökön és március 13-án, kedden 8-12 óra között kaphatnak az adóívek kitöltésével kapcsolatos tanácsokat Kissné Novák Éva szobájában.


6.
A Szegedi Tudományegyetem alapítványainak listája, melyre a személyi jövedelemadó 1%-át fel lehet ajánlani, megtalálható a Bölcsészkar honlapján.


7.
A Szegedi Nemzeti Színház opera tagozata felajánlja, hogy a különféle egyetemi rendezvények, rendezvénysorozatok keretei között zenei mûsor is szerepeljen a programok között. Lehetõség van konkrét elõadások megtekintésére, operakoncertre vagy keresztmetszetre. További információ a színház operaszervezõitõl, dr. Farkas Istvánnétól (tel.: 310-282) vagy dr. Koncz Jánosnétól (tel.: 312-035) kapható. A színház e félévi operaelõadásainak idõpontjai megtekinthetõk a Dékáni Hivatalban.


8.
Kürtösi Katalin február 15-18-ig a németországi Grainanban részt vett a Német Kanadisztikai Társaság évi konferenciáján, továbbá képviselte Magyarországot a Közép-Európai Kanadisták vezetõségi bizottságában.


Személyi hírek

1. Fájdalommal tudatjuk, hogy Vajda György Mihály, egyetemi tanár, Professor Emeritus, az Összehasonlító Irodalomtudomány Tanszék alapítója, 87 éves korában elhunyt. Temetése 2001. február 17-én (szombaton) volt a visegrádi temetõben. Emlékét kegyelettel megõrizzük.


2.
2001. február 7-én került sor a Néprajzi Tanszék szervezésében a VII. teremben Dr. Bellon Tibor tanszékvezetõ egyetemi docens 60. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségre és a tiszteletére megjelent kötet bemutatójára.


3.
2001. február 15-én, az SZTE Rektori Hivatal Kis Tanácstermében Dr. Bernáth Árpádot 60. születésnapja alkalmából köszöntötték kollégái és tanítványai, akik átnyújtották az erre az alkalomra készült ünnepi kötetet.


Tudományos és PhD hírek

1. Bényiné dr. Farkas Mária (Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék) habilitációs vitájára 2001. február 22-én, csütörtükön, 12-15 óra között kerül sor a Pécsi Tudományegyetemen, a BTK-TTK Kari Tanácstermében (Pécs, Ifjúság útja 6, A épület) A habilitációs értekezés címe: LINGUE A CONFRONTO: ALCUNI ASPETTI DELLA CONTRASTIVITA ITALO-UNGHERESE. Az opponenesek Fábián Pál prof. emeritus (ELTE) és Luigi Tassoni egyetemi tanár (PTE).


2. Doktori szigorlatok:

Thoroczkay Gábor PhD-szigorlatára 2001. március 21-én 10.30 órai kezdettel kerül sor dr. Kristó Gyula egyetemi tanár szobájában.
Kis Péter PhD-szigorlatára 2001. március 21-én 11.30 órai kezdettel kerül sor dr. Kristó Gyula egyetemi tanár szobájában.

3. Doktori védések:

Kovács Zoltán PhD-védése 2001. március 9-én 11 órai kezdettel kerül megrendezésre a BTK Kari Tanácstermében.


4.
A Kari Doktori Tanács ülése 2001. február 14-én 14 órakor volt a BTK Kari tanácstermében, mely az alábbi határozatokat hozta:

A Doktori Tanács egyhangúlag támogatta Madarász Klára (irodalomtudomány), Piti Ferenc (történelem), Tarkó Klára és Csíkos Csaba (neveléstudomány) részére a Phd fokozat odaítélését. Támogatta Kelemen Zoltán (irodalomtudomány) és Németh Miklós (nyelvtudomány) doktori eljárásának indítását, és kijelölte Dombováriné Korom Erzsébet és Józsa Krisztián (neveléstudomány) részére a védési bizottságot.


Pályázatok

A pályázatokat illetõen bõvebb információkhoz juthat a B-Közép Irodában.
Ûrlapok letöltéséhez, kérjük, használja a Kari Kurír pályázati oldalát!
http://www.arts.u-szeged.hu/kurir/palyazat/index.html


1.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázatot hirdet indiai ösztöndíjra két fõ részére a 2001/2002-es akadémiai évre. Az ösztöndíj tudományos kutatómunka, tanulmányok folytatása céljából pályázható meg. A képzéshez szükséges nyelvtudás angol vagy indiai nyelvek.
Pályázhatnak III-IV. éves egyetemi hallgatók, 35 évesnél fiatalabb egyetemi, fõiskolai végzettséggel rendelkezõk az orvostudományok kivételével valamennyi tudományterületrõl. Az ösztöndíj szerény megélhetést biztosít. A pályázat elbírálásának része az angol esetleg indiai nyelveken történõ személyes meghallgatás, melyen részt vesz az indiai ösztöndíjat adományozó fél képviselõje is.
A MÖB pályázati adatlapokat és a hat példányban kitöltött indiai jelentkezési lapokat a szükséges mellékletekkel legkésõbb 2001. február 23-ai postabélyegzõvel kell eljuttatni a Magyar Ösztöndíj Bizottság Irodájába (Budapest, XIV.1146. Ajtósi Dürer sor 19-21, tel: 384-9009). A borítékra rá kell írni: Indiai Ösztöndíj.
Fontos tudnivaló: A pályázathoz csatolni kell az eljárási díj (2000 Ft, egyetemi, fõiskolai hallgatók esetében 1000,- Ft) befizetését igazoló postai feladóvevényt.
További információk a Pályázati Iroda faliújságján.


2.
Az Oktatási Minisztérium meghirdette a Felsõoktatási Könyvtártámogatási Pályázatot. A pályázat beadási határideje: 2001. február 26. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján, illetve a www.fpi.hu/konyv/index.html Internet címen.


3.
A Magyar Tudományos Akadémia pályázatot hirdet a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjra. Az ösztöndíj célja a kiemelkedõ kutatói, kutatás-fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése. Pályázat nyújtható be valamennyi tudományterületen, illetõleg tudományágban. Az ösztöndíjra pályázhat az a felsõfokú végzettséggel rendelkezõ személy, aki:

- magyar állampolgár,
- doktori (PhD), illetve azzal egyenértékû fokozattal rendelkezik, vagy annak hiányában tudományos kutatásra képességeit igazolja, a pályázat benyújtási határidejének idõpontjáig a 40. életévét még nem töltötte be, kutatásait magyarországi tudományos intézményben kívánja végezni, és ehhez az intézmény fogadókészségérõl szóló nyilatkozattal rendelkezik.

Pályázhat nem magyar állampolgár is, ha kutatási témája magyarországi vagy a magyarsággal kapcsolatos kutatási feladathoz kötõdik.
Az ösztöndíj határozott idõre — 1, 2 vagy 3 évre — szól. Havi bruttó összege a folyósítás évét megelõzõ évben érvényes minimálbér háromszorosa; 2001-ben havi 76.500,- Ft. Az ösztöndíj személyi jövedelem alá vont társadalombiztosítási járulék és egészségügyi hozzájárulás köteles jövedelem.
2001-ben az elnyerhetõ ösztöndíjak száma: 180. A pályázatok elbírálásáról 2001. június 9-ig kapnak értesítést a pályázók. A pályázatot elnyert kutatók 2001. szeptember 1-tõl részesülnek ösztöndíjban. A pályázat szabályait az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Szabályzata és Szervezeti Mûködési Szabályzata tartalmazza. A pályázati díj 2001-ben 6.000,- Ft. Az ösztöndíjra nem pályázhat az, aki az ösztöndíj folyósításának kezdetekor PhD, Magyary, Békésy vagy Széchenyi Professzori ösztöndíjban részesül.
A pályázatot - pályázati lapon - 3 példányban, személyesen vagy postai úton kell eljuttatni az alábbi címre: MTA Doktori Tanács Titkársága, 1051 Budapest, Nádor u. 7. Beadási határidõ: 2001. február 28. (legkésõbb 2001. február 28-i postabélyegzõvel). Pályázati lap és szabályzatok (narancssárga füzet) beszerezhetõ a Doktori Tanács Titkárságán, a Pályázati Irodában, illetve letölthetõ a www.mta.hu Internet címrõl.


4.
Jean Monnet Project: Európai integrációs tanulmányok támogatása (Pályázati határidõ: 2001. február 28.) Részleteket a Pályázati Iroda faliújságján találhat.


5.
A Civic Education Project Magyarország Alapítvány pályázatot hirdet fiatal egyetemi oktatók számára a 20001-2002-es akadémiai évre.
A pályázat célja: Olyan fiatal egyetemi oktatók támogatása egy illetve két akadémiai éven keresztül, akik az alábbi társadalomtudományi területek valamelyikén (államigazgatás, európai tanulmányok, jog, közgazdaságtudomány, pedagógia, politológia, szociológia, történettudomány) oktatnak egy vagy több magyarországi felsõoktatási intézményben és elkötelezettek az innovatív, diákközpontú oktatási módszerek iránt. A CEP elvárja ösztöndíjasaitól, hogy a tanításon kívül is együtt dolgozzanak diákjaikkal és elõsegítsék a közép- és kelet-európai tudományos kapcsolatok fejlõdését a CEP által szervezett regionális programokon keresztül.
A pályázók köre: Olyan egyetemi oktatók jelentkezését várjuk, akik magyar egyetemi diplomával rendelkeznek, legalább egy félévet jártak külföldi egyetemre vagy a Közép-Európai Egyetemre, jól kommunikálnak angolul, és akik elkötelezettek a felsõoktatás ügye mellett, vagyis hosszabb távon kívánnak a felsõoktatásban oktatóként tevékenykedni.
Mit biztosít az ösztöndíj?
- ösztöndíjat 10 hónapon keresztül
- tananyag és akadémiai programtámogatást
- részvételt a CEP helyi és regionális programjaiban
- részvételt a CEP helyi és regionális networkjében.
A pályázat beküldésének határideje: 2001. március 1. Eredményhirdetés: 2001. április közepe. A jelentkezési lapok hozzáférhetõek a CEP weblapján: www.cep.org.hu, vagy a CEP budapesti irodájában: Budapest 1051 Zrínyi utca 14. fszt. Postacím: CEP Budapest 1051 Nádor utca 9. Tel: 327 38 60. Fax: 327 32 21. E-mail: galambos@osi.hu
A Civic Education Projectrõl, programjairól bõvebben olvashat a Pályázati iroda faliújságján.


6.
Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet
1. az életminõség javítása,
2. információs és kommunikációs technológiák,
3. környezetvédelmi és anyagtudományi kutatások,
4. agrárgazdasági és biotechnológiai kutatások,
5. a nemzeti örökség és a jelenkori társadalmi kihívások kutatása
területén támogatás elnyerésére átfogó kutatási, fejlesztési és innovációs programok megvalósításához. A pályázaton minden olyan belföldi székhelyû jogi személybõl és jogi személyiség nélküli szervezetbõl alakult konzorcium részt vehet, amely a 2000. október 31-i határidõig a 2000 szeptemberében kiírt elõpályázat keretében pályázatot nyújtott be.
A postai feladás (postabélyegzõ) határideje: 2001. március 5. A felhívással kapcsolatosan információt ad: Patthy Éva fõosztályvezetõ-helyettes (Telefon: (1) 317-5900, e-mail: eva.patthy@om.gov.hu)


7.
KOMA XXVIII. pályázata - Etika oktatás fejlesztése a közoktatásban A pályázat célja:
a.Módszertani megújulást tükrözõ pedagógiai programcsomagok (helyi tanterv, követelményrendszer, tankönyv, taneszközök és tanítási program, ill. valamely elemének) kifejlesztése az általános iskolák számára az Ember-, társadalomismeret és etika tantárgy; a szakközép- és szakiskolák számára a Társadalomismeret és etika tantárgy; a gimnáziumok Emberismeret és etika tantárgy oktatásához a kerettantervi követelmények alapján.
b.Gyakorlati segédanyagok készítése (melyek hozzásegítik a pedagógust ahhoz, hogy a gyereket az életkorának megfelelô élményhez juttassa) az erkölcsi nevelés feladatairól és lehetõségeirôl az iskolák számára.
c.Kialakítani az etika oktatására vállalkozó tanárok szakmai felkészülésének érdekében szükséges képzések, továbbképzések programját, megvalósítási tervét; és kifejleszteni oktatási háttéranyagokat.
A kuratórium elõnyben részesíti azokat a pályázatokat, amelyekben a pályázók több feladat megoldását együttesen vállalják. A pályázat többlépcsõs; a legjobb pályázatok továbbfejlesztését, publikálását, iskolai kipróbálását a következõ tanévben a KOMA támogatja. A pályázók köre: közoktatásban és felsõoktatásban dolgozó pedagógusok, szakmai szolgáltató intézmények munkatársai, kutatók. A pályázatra rendelkezésre álló keret 40 millió Ft. A pályázók munkájukhoz elsõsorban ösztöndíjat igényelhetnek. A benyújtási határidõ: 2001. március 10.
A pályázatról bõvebb információkat a Pályázati Iroda faliújságján találhat.


8.
Nemzetközi Visegrádi Alap (Magyar, lengyel, cseh, szlovák alapítók, pozsonyi székhellyel) Tevékenységi terület: oktatás, tudományos kutatások, kultúra, határon túli együttmûködés. Csak konkrét és új projektet támogatnak. Lehetõleg mind a négy országból legyen partner (legalább 3), plusz lehet nem visegrádi résztvevõ is. Támogatható költségek pályázatban konkrétan kérve:
a. meghívók, mûsorfüzetek készítése, szétküldése
b. folyóiratok, periodikák megjelentetése
c. nemzetközi konferencia-évkönyvek publikációja
d. kiállítások, konferenciák, stb.-hez támogatás
e. mûvészek tiszteletdíjai
f. díjak és kitüntetések
g. terembérlés
h. utazási költségek és szállás résztvevõknek
i. humanitárius segély
Csak számlákat térítenek (általányköltség-térítés nincs). Benyújtási határidõ: márc. 15. (szept. 15.) A pályázati lehetõséggel kapcsolatosan bõvebb információ a Nemzetközi Visegrádi Alap honlapján található: www.visegradfund.org.


9.
Pályázati lehetõségek kétoldalú együttmûködésekre közös kutatási projektek formájában az MTA és a következõ külföldi partnerek között aláírt országos érvényû projektegyezmények keretében:

Deutsche Forschungsgemeinschaft (Német Szövetségi Köztársaság) természettudományi alapkutatások és a társadalomtudományok területén elsõsorban német egyetemekkel, fõiskolákkal és Max-Planck intézetekkel ad lehetõséget közös kutatási projektek kialakítására.
Japan Society for the Promotion of Science (Japán) természettudományi és mûszaki alapkutatások, valamint az ún. kemény társadalomtudományok területén.

A pályázatokat a kutatóhely vagy tanszék vezetõjének aláírásával az MTA Nemzetközi Együttmûködési Irodához lehet benyújtani minden évben a következõ határidõkig: március 31. és szeptember 30.
További részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


10.
A Le Pont Neuf Alapítvány politikai tanulmányokra hirdet ösztöndíjat a 2001/2002-es tanévre. Jelentkezhetnek 4. vagy 5. éves hallgatók. Az ösztöndíj egy évre szól. Határidõ: 2001. április 10. További részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


11.
A Sylff (Sasakawa) Alapítvány közzétette programjait hallgatók és oktatók részére. Lehetõség nyílik kutatásra, és konferenciák szervezésére, és mindez több mint 38 ország Sylff-intézményeiben.

a, Hallgatók: csoportos kutatás, részvétel konferenciákon, azok szervezése. Határidõk: 2001. május 15. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.
b, Oktatók: Japánba látogatás tudományos céllal, valamint tagság a Sylff Alapítvány Válogató Bizottságában. Elõfeltétel: korábbi Sylff ösztöndíj! Határidõk: 2001. május 15, november 15, illetve 2001. április 15.
c, Felsõoktatási ügyintézõk, adminisztrátorok: Tanulmányút más intézményekbe. Határidõ: 2001. május 15.


12.
A University College London által meghirdetett graduális ösztöndíjak megtalálhatóak a Pályázati Iroda faliújságján.


13.
A következõ rendezvények anyagai megtalálható a Külügyi Osztályon, illetve a pályázati irodában: - A Diplomatische Akademie Wien által meghirdetett posztgraduális kurzusok és nyári egyetem tájékoztatója

- A Maastrichti Egyetemen megrendezendõ Problem-Based Learning /Workshop for the Behavioral Sciences, Faculty of Philosophy/ tájékoztató füzete
- A Tübingeni Egyetem PhD-hallgatók számára kiírt nyári egyetemének (Metaphysik und ihre Grenze im Ursprung der Metaphysik) programja és jelentkezési lapja
- A Vinnicában (Ukrajna) tartandó "Law and Society: Actual Problems of Relations" és a "The World of Youth - The Future of the World" c. konferenciák (2001. május 23-25. illetve április 4-6.) tájékoztatója
- Az EMDS által Londonban tartandó "Africamanagers" konferencia prospektusa
- A dortmundi Fuzzy Days (2001. október 1-3.) prospektusa


14.
A következõ önköltséges nyári egyetemek anyagai megtalálható a Külügyi Osztályon:

- International Summer Institute 2001, Hongkong Baptist University
- London Guildhall University: International summer courses for adults
- Inter-University Centre Dubrovnik 2000/2001


Szerkesztõi rovat

Megjelent az új belsõ telefonkönyv, sajnos már most hibákkal és hiányosságokkal. Ezért ajánlom az Interneten megtalálható Egyetemi Telefonkönyvet (CSO), amely frissíthetõ (a Számítóközpont munkatársain keresztül), így nem avul el, és sokkal naprakészebb. Több módon is elérhetõ: bármilyen böngészõvel, a http://www.u-szeged.hu/cgi-bin/tk linken (megtalálható az Egyetem és a Bölcsészkar honlapján is). Ennél kevesebb keresési lehetõség áll rendelkezésre, de gyorsabb gopheren keresztül (böngészõben gopher://gopher.jate.u-szeged.hu/, illetve valamely CSO klienssel.

Az utóbbi kettõt ötvözõ apró
program letölthetõ a Bölcsészkar weboldaláról (Linkek / Ûrlapok letöltése). Windows 3.1, 95/98 alatt is fut, telepíteni nem kell, a gopher egyszerûen a gopher.exe-vel indítható. A telefonkönyv a hgcso.exe-vel indul, de meg kell adni neki paraméternek a sol szervert (hgcso.exe sol.cc.u-szeged.hu). Az indításkor megjelenõ kis ablakban egyszerûen meg kell adni a keresett személy nevét (csak vezeték- vagy keresztnév megadásakor, amennyiben túl sok lehetõség van, úgy nem kapunk választ, szûkítenünk kell a keresési paramétereket).

Kari Kurír
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele
Kiadja az SZTE BTK Dékáni Hivatala
Felelõs kiadó: Dr. Berta Árpád dékán
Felelõs szerkesztõ: Pereszlényi Gábor pályázati referens


Aktuális pályázatok határidõ-táblázata

Határidõ

Meghirdetõ

A pályázat célja, címe

Megjelenés helye

2001. feb. 23.

MÖB

Franciaországi posztgraduális

Kurír 130.

2001. feb. 23.

MÖB

Indiai ösztöndíj

Kurír 131.

2001. feb. 26.

OM

Könyvtártámogatási pályázat

Kurír 131.

2001. feb. 28.

Isztambuli Egyetem

Trsd.tud díjak

Kurír 130.

2001. feb. 28.

MTA

Bolyai

Kurír 131.

2001. feb. 28.

Jean-Monnet

EU

Kurír 131. 

       

2001. márc. 1.

Pro Renovanda

Unger Mátyás emlékére

Kurír 129.

2001. márc. 1.

CEP

Oktatói támogatás

Kurír 131.

2001. márc. 5.

OM

Kutatás, fejlesztés

Kurír 131.

2001. márc. 6.

Mellon

Törökországi kutatások

Kurír 128.

2001. márc. 10.

KOMA

Etika

Kurír 131.

2001. márc. 15.

Tübingeni Egyetem

PhD nyári egyetem

Kurír 130.

2001. márc. 15.

Visegrádi Alap

Projekttámogatás

Kurír 131.

2001. márc. 20.

Mellon

Párizs

Kurír 130.

2001. márc. 30.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 129.

2001. márc. 30.

Pro Renovanda

Dunatáji népek kutatása

Kurír 129.

2001. márc. 31.

Mellon

Edinburgh-i kutatások

Kurír 129.

2001. márc. 31.

Cirius

Tanulmányi és kutatási dániai ösztöndíj

Kurír 129.

2001. márc. 31.

Latin-Am nagykövetek

Latin-amerikai díj

Kurír 130.

2001. márc. 31.

MTA-Tét

NSZK Kétoldalú

Kurír 131. 

       

2001. ápr. 1.

Mellon

Jeruzsálem

Kurír 130.

2001. ápr. 1.

Mellon

Róma

Kurír 130.

2001. ápr. 9.

Pro Renovanda

Klebersberg Kunó

Kurír 129.

2001. ápr. 10.

Pont Neuf/P. Habert

Politikai tanulmányok ösztöndíj

Kurír 131.

2001. ápr. 14.

Pro Renovanda

Kollégiumokért

Kurír 129.

2001. ápr. 15.

Sylff

Válogató bizottság

Kurír 131. 

       

2001. máj. 1.

Cirius

Nyári egyetem - dániai ösztöndíj

Kurír 129.

2001. máj. 4.

Pro Renovanda

Diákcsere

Kurír 129.

2001. máj. 15.

Sylff

Hallgatói, oktatói, adminisztrátori

Kurír 131.

2001. máj. 31.

MSZT

Hallgatói pályázat

Kurír 126.

2001. máj. 31.

„Jövõ munkahelyei” A.

Dolgozat (foglalkoztatás)

Kurír 129. 

       

2001. júl. 15.

Giesseni Egyetem

Önköltséges nyelvi kurzus

Kurír 130.

2001. okt. 12.

Pro Renovanda

Kollégiumokért

Kurír 129.

2001. okt. 15.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 129.

2001. nov. 15.

Sylff

Oktatói

Kurír 131.

2001. dec. 22

Izraeli Külügymin.

Science Education in Early Chidhood

Kurír 128. 

       

folyamatos

Média az Emberekért

Riporter kerestetik

Kurír 130.

folyamatos

OMKFH

Mûszaki fejlesztés és trsd.

Kurír 129.

folyamatos

OKTK

Kutatási támogatás

Kurír 90.

folyamatos

Illyés Alapítvány

A határon túli magyarság azonosságtudatának megõrzése

Kurír 92/122.

folyamatos

Osztrák-Magyar Akció Alap.

Ausztriai és magyarországi oktatási, kutatási és felsõoktatási együttmûködés

Kurír 114.

folyamatos

XX. Század Intézet

Történet- és társtud. Kutatások

Kurír 114.

folyamatos

Nyílt Társadalom Alap.

OSI 2000

Kurír 114.

folyamatos

Soros Al.

Kulturális és mûvészeti rendezvények

Kurír 100.